Дневен извештај од светските берзи за 05.12.2017

78004

Берзанските индекси паднаа во петокот, а цените на суровата нафта и злато, исто така, паднаа. На девизниот пазар, американската валута се засили во однос на јапонскиот јен, еврото и австралискиот долар, додека слабеењето на фунтата. Цената на биткоинот  главно стагнираше за време на тргувањето.

На почетокот на тргувањето во Њујорк, фјучерсот за американскиот индекс на акции забележа раст од 0,69%. Во спротивно берзанските индекси паднаа во петокот. Дау Џонс падна 41 поен. S & P500 изгуби 0,2% и затвори на 2642,22 поени. Финансиските институции и технолошките гиганти беа избрани од победниците. Berkshire Hathaway (+ 0.8%) и Cisco (+ 0.76%) беа издвоени од победниците, додека губитниците на Visa (-1.65%) и Амазон (-1.22%). Од почетокот на годината, индексот порасна за 18,02%.

Comments are closed.