Лондон и Шкотска после Брегзит сакаат посебен статус каков што доби Северна Ирска

edinburgh-london2

Лондон и Шкотска веруваат дека, исто така, треба да имаат посебен статус по Брегзит, за да останат во заедничкиот европски пазар и во царинската унија, ако тоа и  е дозволено на Северна Ирска, објави Ројтерс.

Инаку, Обединетото Кралство се согласи  Северна Ирска  да остане “регулирана” со Европската унија по Брегзит, со цел да се избегне “тешка” односно тврда граница, изјавија извори од ирската влада.

Ознаки: 

Comments are closed.