Не толку познатата дигитална валута „IOTA“ преку партнерството со Микрософт ја зголеми својата вредност за 90%

The-IOTA

IOTA Crypto е четвртата по големина дигитална валута во пазарна капитализација, а фондацијата IOTA, германска непрофитна фирма која ја надгледува оваа виртуелна валута, минатата недела изјави дека ќе соработува со големите технолошки компании на пазарот на податоци.

Оваа дигитална валута додаде повеќе од 12 милијарди долари пазарна вредност откако компанијата  IOTA објави дека соработува со големите технолошки компании, вклучувајќи ги и Microsoft и Samsung на пазарот на податоци.

 

Comments are closed.