„Dow Jones“ постигна нов рекорд S&P ослабна

wallst_2148692b

На Вол Стрит, индексот Дау Џонс понеделник достигна ново рекордно ниво, благодарение на порастот на цената во банкарскиот и трговскиот сектор, додека S & P 500 и Nasdaq паднаа поради притисокот врз технолошкиот сектор.

Дау Џонс зајакна за 0,24 проценти на 24,290 поени, додека С & П 500 се намали за 0,11 проценти на 2,639 поени, а индексот на Насдак 1,05 проценти на 6,775 поени.

Comments are closed.