Денар:Кој заработи, а кој прокнижи загуби од котираните друштва на Македонска берза

makedonska-berza-01

Македонската берза објави преглед на финансиските податоци на котираните друштва за периодот 01.01.-30.09.2017 година.

Вкупните остварени добивки за периодот јануари-септември 2017 изнесува 9.349.412.307 денари и е намален во однос на лани истиот период кој изнесувал 9.465.483.003 денари.

Вкупните остварени загуби изнесуваат 721.212.757 и се зголемени во однос на лани кои изнесувале 406.241.201 денари.

Според извештајот, лидери на остварени добивки се од банкарскиот сектор, потоа телекомуникацискиот, градежниот и фармацефтскиот сектор.

Комплетната листа можете да ја погледнете тука.

Ознаки: 

Comments are closed.