Дневен извештај од светските берзи 07.12.2017

Stock-Charts-2

Американскиот пазар на акции забележа раст во четвртокот. За време на азиското тргување, цените на суровата нафта и златото се ослабени.

Американскиот пазар на акции забележа раст во четвртокот. Победниците беа Корпорацијата Мајкрософт (+ 1,46%) и Merck & Company (-2,55%). На крајот од азиската сесија, фјучерсите за овој индекс (предмет на тргување на платформата МТ4) пораснаа за 0,14%.

Ознаки: 

Comments are closed.