Еврото и златото во благ пад, доларот бележи раст

euro-dolar

Европските берзи  бележат скромен пад, додека акциите на Фолксваген на почетокот на тргувањето беа стабилни.

Францускиот индекс КАК 40 падна за 0,4 отсто попладне, германскиот DAX за 0,4 проценти и Лондонскиот ФТСЕ за 0,1 отсто, објави АП.

Comments are closed.