На „Amazon“ може да му се забрани продажба на луксузни брендови

s3-news-tmp-111981-amazon_3--2x1--940

Луксузните брендови може да ја забранат продажбата на нивните производи на онлајн платформи како Амазон за да ја зачуваат својата аура на ексклузивитет, рече Европскиот суд на правдата.

Пресудата беше изречена во корист на германскиот огранок на луксузната козметичка компанија Coty, која бараше нејзините производи да не се продаваат на неовластени дигитални продажни платформи, објави АП.

Ознаки: 

Comments are closed.