Околу 11 % од лековите во земјите во развој се фалсификувани

6889837424_023662fbca_b

Светската здравствена организација објави дека околу 11 проценти од лековите во земјите во развој се фалсификувани и дека веројатно се причина за смртта на десетици илјади деца од болести како маларија и пневмонија.

Ова е прв обид на СЗО да го процени и разгледа овој проблем, објави АП, според Танјуг.

Comments are closed.