Прва европска банка ќе дозволи тргување со криптовалути ?

Choosing-Bitcoin-702x336

Биткоинот достигнал вредност од 12.500 долари, а од Револут, британската апликација за готовински трансакции, објави дека ќе им дозволи на своите корисници да купат и продадат биткоин, етеум и литекоин.

Компанијата која стои  зад оваа апликација аплицирала за европска банкарска лиценца, и ако ја добие, тоа ќе биде првата британска банка која ќе тргува со дигитални валути.

Ознаки: 

Comments are closed.