Путин ќе се кандидира на изборите во 2018 година

путин-2

Рускиот претседател Владимир Путин официјално ја објави својата кандидатура за претседателските избори во Русија следната година.

“Ќе се заложам за позицијата на претседателот на Руската Федерација”, им рече Путин на работниците во фабриката за автомобили во Нижни Новгород.

Тој рече дека не може да најде подобро место и подобар момент да ја објави кандидатурата, објави АП, потсетувајќи на Путин на власт во Русија од 2000 година.

Претседателските избори во Русија се одржуваат на 18 март 2018 година.

Ознаки: 

Comments are closed.