Дневен извештај од светските берзи 11.12.2017

GettyImages-604369001-573341c33df78c6bb06c1fa9

Берзанските индекси се зголемија во петокот. Цената на златото е во пораст, додека цената на суровата нафта опаѓа. Вредноста на доларот се ослабна во однос на еврото и австралискиот долар, а зајакна во однос на британската фунта.

 
Берзанските индекси се зголемија во петокот. Дау Џонс додаде 118 поени.  S & P500 беше во добивка од 0,55% и затворена на 2651,5 поени. Победниците беа Мајкрософт (+ 2,04%) и Банката на Америка (+ 0,75%).

 

На крајот од азиската сесија, фјучерсите за овој индекс (предмет на тргување на платформата МТ4) пораснаа за 0,14%. Од почетокот на годината, индексот порасна за 18,43%.

Ознаки: 

Comments are closed.