Дневен извештај од светските берзи 12.12.2017

1_9H1-Sg6oAGD7SdaQ1cWUSA

Берзанските индекси се зголемија во понеделникот. Цената на златото паѓа, додека цената на суровата нафта е во пораст. На девизниот пазар имаше слабеење на доларот, па еврото, фунтата, јенот и австралискиот долар ја зајакнаа против американската валута.

Берзанските индекси се зголемија во понеделникот. Дау Џонс додаде 57 поени. S & P500 доби 0,32% и е затворен до 2659,99 поени. Победниците беа Apple (+ 1,95%) и Oracle (+ 1,75%), додека губитници беа Боинг (-0,96%) и Банката на Америка (-0,38%). На крајот на азиската сесија, фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на MT4 платформата) забележаа пад од 0,01%. Од почетокот на годината, индексот порасна за 18,81%.

Ознаки: 

Comments are closed.