„Apple„ го купува „Shazam“

171211113453-apple-buys-shazam-1024x576

Apple е во завршна фаза од стекнувањето на Shazam, апликација која овозможува идентификација на песни, филмови и ТВ емисии.

Вредноста на трансакцијата во моментов е околу 400 милиони долари, но Apple успеа да заштеди пари поради плаќање на Shazam за испраќање на корисници во iTunes Store, каде што е можно да се купат различни содржини.

Ознаки: 

Comments are closed.