“Thomas Cook” размислува за превзамање на “Nikija”

thomas-cook

 

Британската компанија “Thomas Cook”   размислува за преземање на несолвентниот “Nikija”, соопшти  Ројтерс.
“Ние планираме да го зголемиме присуството на германскиот пазар во услови на зголемена побарувачка. Размислуваме за опции, вклучувајќи го и преземањето на “Nikija”  или купување делови од нејзините средства “, изјави портпаролот на компанијата. “Thomas Cook”  ,

Ознаки: 

Comments are closed.