По Брегзит, британските авиокомпании ги губат своите привилегии во ЕУ

750x500-BA-A380-exterior-2-high-res

Британските авиокомпании ќе ги загубат сите права на летање, кои ЕУ  ги преговарала со трети земји, откако Велика Британија ја напушти Европската Унија.

Ќе ги изгуби и оние права на летање кои беа преговарани од страна на поединечни членки на ЕУ, објави Европската комисија.

Покрај тоа, сите дозволи за работа одобрени од страна на британските власти за цивилно воздухопловство веќе нема да важат и за ЕУ, според известувањето. Ова значи дека британските авиокомпании ќе бидат отсечени од внатрешниот пазар на ЕУ, според британската агенција.

Ознаки: 

Comments are closed.