„Убер“ праќал шпиони за да ја надгледуваат конкуренцијата

uber

Неодамна, американски суд откри дека Убер користел тајни агенти да ја шпионираат конкуренцијата.

На овој начин, на други компании се следи  нивниот развој и се краделе нивните  индустриски тајни. Во патентското испитување, Вено го обвинил Убер за кражба на технологија.

Ознаки: 

Comments are closed.