Стартап кој воведе нов начин на превоз заработи додатни 50 милиони евра

2f92d767f4015aa250aa97f1c3694be7

Американскиот стартап кој работи на развојот на хиперлоп со помош на Рикардо Бренсон ги зграпчува големите чекори напред.
Неодамна, првото големо име во светот на бизнисот склучи договор со хиперлоп, нов и контроверзен начин за превоз на патници и стоки. Тоа беше Ричард Бренсон, британскиот милијардер кој инвестираше во американската компанија “Hyperloop One” и на тој начин ја додаде оваа компанија во групата Вирџинија.

Ознаки: 

Comments are closed.