Тојота е на патот да го надмине Фолксваген со бројот на продадени автомобили

1 (1)

Јапонската автомобилска компанија “Тојота” годинава продаде 10,3 милиони автомобили ширум светот, што е за два отсто повеќе од минатата година.
За 2018 година, беше предвиден уште поголем раст на продажбата, од околу 10,4 милиони возила.

Ознаки: 

Comments are closed.