„ Apple “ ги забавува уредите на iPhone со постари батерии

apple-store-logo-1

Корисниците на iPhone забележаа пред некое време дека Apple ги успорува уредите со батерии со низок капацитет и има некои докази дека компанијата влијае на брзините на процесорот на уредот чија батерија е базирана на времето.
Развивач Џон Пул го одбележал iPhone 6S и iPhone 7 во текот на годините, и заклучил дека iOS 10.2.1 и 11.2.0 ги надминуваат процесорите на различни уреди, според порталот PC PRESS.

Ознаки: 

Comments are closed.