Директорот на ЕР Србија поднел оставка

air-serbia

Генералниот директор на “Ер Србија”, Дане Кондиќ, поднесе оставка, објави “Данас”.
Веста се вели дека е потврдена од неколку извори, додека Кондиќ ја напишал својата оставка за време на викендот и ја предал денес.

На чело на компанијата што подоцна беше нарекувана “ЏаТ ервејс”, Кондиќ дојде во септември 2013 година, еден месец откако српската влада потпиша договор за стратешко партнерство со “Етихад ервејс”, со што гигант од Обединетите Арапски Емирати стана сопственик на 49 отсто од капиталот на српската национална авиокомпанија , но, исто така, доби право да управува со компанијата во следните пет години.

Ознаки: 

Comments are closed.