Еврозоната не планира да воведе своја дигитална валута

eurozone2518920b

Карл-Лудвиг Тиле, член на Бундесбанк, една од најголемите европски банки, потврди дека еврозоната не размислува за воведување на дигиталната валута.
“Дигиталните пари на централната банка, кои ќе бидат алтернатива на готовина, во моментов не е вистинска опција, ниту Бундесбанк планираат да воведат ваква новина во блиска иднина”, рече Tiele.

Ознаки: 

Comments are closed.