Даночната реформа ќе го кошта “Goldman Saks” 5 милијарди долари

goldman-sachs

Американската банка “Голдман сакс” очекува пад од пет милијарди долари на добивки остварени во четвртиот квартал, како и во текот на целата 2017 година поради даночните реформи усвоени претходната недела.

 
Оваа  банка меѓу првите објави детали за тоа како промените во даночниот закон ќе влијаат на начинот на управување со средствата на компаниите, кои се наоѓаат во странство, објави агенцијата АП.

Ознаки: 

Comments are closed.