Европските берзи ја завршуваат годината различно- Вол Стрит во пад

gettyimages-56546690

Акциите на европските берзи на последниот трговски ден во 2017 година главно забележаа различни резултати, додека Волстрит падна.
Британскиот индекс ФТСЕ 100 скокна за 0,9 отсто, на рекордно ниво во скратениот ден за тргување на акции, додека германската ДАКС падна за 0,5 отсто, а францускиот КАК 40 за 0,1 отсто.

Ознаки: 

Comments are closed.