„Uber“ продаде дел од компанијата за 9 милијарди долари

uber-serp-logo-f6e7549c89

Јапонската SoftBank и инвеститорите презедоа 17,5 отсто Убер за речиси девет милијарди долари.

 
Интересно е дека , цената претставува дури 30 проценти дисконт на Уберовата  вредност  која изнесува 68 милијарди долари.

Ознаки: 

Comments are closed.