Најголемите предизвици на кинеската економија во 2018

dcf1e0ec17d14df8fac9a7a57c7af63d-china

Во 2018 година, кинеската економија ќе започне тригодишен период на критични битки за развој на економијата.
Имено, борбата за сузбивање на домашниот долг, сиромаштијата и загадувањето се трите најголеми ризици за втората економија во светот, ако не се земат предвид каматните стапки и заканата од трговска војна со САД.

Ознаки: 

Comments are closed.