MSCI Asia Pacific Index најголем во последните 10 години

stock-exchange-market-918x516

MSCI индексот на азиско-пацифичките акции, со исклучок на јапонските, изнесуваше 0,30 за добивка од 0,4 отсто, по вчерашниот скок за 1,4 отсто, достигнувајќи го најновото највисоко ниво во последните десет години.

 
Цените на акциите во Хонг Конг, Австралија, Јужна Кореја, Шангај и Сингапур се зголемија меѓу 0,1 и 1 отсто, додека на Токиската берза денеска не работи за време на празниците.

Ознаки: 

Comments are closed.