Продадени рекорден број на автомобили Порше во САД

porsche-normal

Германскиот “Порше” им ги достави на потрошувачите во САД 55.420 возила, што е најновиот рекорд на испорачани возила на компанијата во таа земја.

Во споредба со 2016 година, Porsche забележа скок од 2,1 отсто во продажбата, а најмоќниот модел во САД во 2017 година повторно беше Macan, со испорачани 21.429 возила (во 2016 година беа продадени 19.332 единици на овој модел).

Вториот најпродаваниот Porsche во 2017 година беше Cayenne (13.203 единици), а третиот модел беше 911 (6.731 единици).

Во Порше, тие велат дека продажбата во САД се зголемува веќе осми година по ред и се очекува да ја продолжат оваа серија во 2018 година, со новиот Cayenne кој ќе дојде на американскиот пазар во текот на годината, што дополнително ќе ги поттикне продажбите.

Ознаки: 

Comments are closed.