Централната Банка на Израел: Биткоинот е актива а не валута

download (3)

Виртуелните валути, како што се биткоинот и други, нема да бидат признати како реални валути, туку како финансиски средства, објави Централната банка на Израел во понеделникот.
“Ставот на Банката на Израел е дека виртуелните валути треба да се третираат како финансиски средства”, изјави вицегувернерот Надине Бодо-Трајтенберг, додавајќи дека владата нема никаква одговорност за инвеститорите кои тргуваат со биткоин, објави Ројтерс.

Ознаки: 

Comments are closed.