Тојота и Мазда градат заедничка фабрика во Алабама

download (16)

Јапонските авто гиганти “Тојота” и “Мазда” одлучија да изградат нова фабрика во Алабама вредна 1,6 милијарди долари.
Две компании минатата година откриле дека планираат заедничко вложување во САД, а по изградбата, тие очекуваат дека производството ќе започне во 2021 година.

Ознаки: 

Comments are closed.