Wizz Air оствари рекорден број на патници

A320Neo_WIZZ_QTVR_AJ_Vr3_02.3Left

 

Wizz Air, најголемата евтина авиокомпанија во Централна и Источна Европа и една од најнапредните европски авиокомпании, објави дека во 2017 година има рекорден број патници, значително го зголеми бројот на операциите, нарача најголем број авиони, започна делумно спонзорирана обука за оние кои сакаат да станат пилоти и да направат голем број подобрувања на услугата што ја обезбедува на патниците.

 
Во 2017 година, Wizz Air превезуваше повеќе од 28 милиони патници по ниските цени, околу 24 отсто повеќе отколку во 2016 година. Флотата на Wizz Air доби 14 комплетно нови авиони Ербас, од кои 13 A321 и еден A320 , достигнувајќи вкупно 88 авиони.

Ознаки: 

Comments are closed.