Европската Унија ги кошта граѓаните по едно кафе дневно

7234173845952539936028414321581_v4_big

Европската унија на граѓаните заработува помалку од една шолја кафе дневно, иако постојат големи и изненадувачки разлики во тоа колку многу европјани од различни земји плаќаат  ЕУ.

Тим индексот е срушен со митот дека “Германците ја плаќаат сметката”. ЕУ Германија ја кошта по  0,84 евра по лице на ден, што е за половина помалку од граѓаните на Луксембург, кои  издвојуваат за Унијата 1,57 на ден.

Бугарите најдобро поминуваат и плаќаат само 0,18 евра дневно, што е помалку од петнаесетина шољја дневно, додава Политико.

Ознаки: 

Comments are closed.