Форекс: Еврото најјако во последните 3 години

euro-dollar

Еврото зајакна на тригодишно високо ниво на доларот, поттикнато од растечкиот економски оптимизам на еврозоната и очекувањата дека ЕЦБ ќе почне да ја заострува монетарната политика.

 
Индексот на доларот, кој го следи движењето на доларот во однос на кошницата на валутите, во понеделникот се намали за 0,5 проценти, што е најниско ниво од почетокот на 2015 година.

Ознаки: 

Comments are closed.