Дали биткоинот ќе се сруши?

Лудилото на Биткоин ќе трае додека вредноста на оваа валута не падне на нула, новото предупредување од Нуриел Рубини.

Рубини, кој е постојано скептичен во врска со биткоинот, рече дека многумина ќе шпекулираат за да ги поддржат цените. Ова се случува, вели тој, кога луѓето купуваат и продаваат средства за да манипулираат со пазарите.

Посочувајќи се на графиконот на бојното поле, економистот праша дали владите, и  Комисијата за хартии од вредност, “треба да почнат да ги разгледуваат овие криминални активности?”

“Биткоинот се храни сам по себе и нема основа за нејзината цена да остане на такви високи нивоа”, додаде тој.

 

Ознаки: 

Comments are closed.