ЕЦБ: Регулирањето на криптовалутите не е приоритет

На 7 февруари Европската централна банка (ЕЦБ) ја претстави својата позиција за крипто регулацијата, опишувајќи ја како задача чие извршување не е приоритет.
Претседателот на Надзорниот одбор Даниел Нуи додаде дека иако нема индикации дека регулативата за крипто валутите ќе дојде од Европа, учеството на ЕЦБ во оваа сфера е “многу, малку”.

Comments are closed.