Твитер прв пат во историјата направи профит

Твитер  објави дека за прв пат забележа квартален профит, што го поттикна порастот на акциите во оваа социјална мрежа.

Компанијата со седиште во Сан Франциско соопшти дека заработила 91 милион долари во четвртиот квартал, првиот позитивен нето приход од кога дојде на берзата во 2013 година.

Приходите достигнаа 732 милиони долари во четвртиот квартал, што претставува зголемување од два проценти годишно, а бројот на активни корисници умерено се зголеми на 330 милиони.

Вредноста на акциите на Твитер се зголеми по објавувањето на оваа информација за 22 отсто на 32,94 долари. Почетната цена на акциите  на берзата во 2013 година изнесуваше 26 долари.

Ознаки: 

Comments are closed.