Германија планира да воведе бесплатен градски превоз заради подобрување на квалитетот на воздухот

Германската влада размислува за воведување бесплатен јавен транспорт во градовите со цел да се подобри квалитетот на воздухот. Имено Германија е индустриски развиена земја која има тешка хемиска идустрија која во голем дел придонесува за загадување на воздухот.

Како мерка владата на Германија размислува за воведување на бесплатен градски превоз заради подобрување на квалитетот на воздухот. Понатаму, голем дел од поголемите градови се борат со овој проблем заради сообраќајниот метеж и зголеменот број на возила кои испуштаат штетни гасови кои се причина за загадување на воздухот.

Ознаки: 

Comments are closed.