Расфрлањето со народни пари не престанува. Министерството за внатрешни работи ќе троши 5 милиони денари на конзервиран зеленчук

На официјалната страна за јавни набавки стои оглас за набавка на конзервиран зелечук во вредност од 5.000.000 денари без ДДВ. Во огласот стои дека назив на договорниот орган е Министерството  за внтрешни работи.

Очигледно, трошењето на народни пари непродуктиво и расипнички од страна на институциите во Република Македонија  и понатаму продолжува. Вредноста претворена во евра изнесува 81 илјади  евра за конзервиран зеленчук.  Министертвото за внатрешни работи ќе потроши 81 илади евра за конзервиран зеленчук.

Ова не е прв пат да Владата и институциите да трошат огромни народни пари непродуктивно додека граѓаните на Македонија едвај врзуваат крај со крај.

Ознаки: 

Comments are closed.