Биткоинот го проби прагот достигна вредност од 10.000 долари

Виртуелната валута биткоин за прв пат се искачи на 10.000 $ по токен за две недели.
Некои експерти велат дека ова психолошко ниво може да донесе нов ентузијазам на пазарот на крипто валути.

Биткон изгуби речиси две третини од својата вредност кога падна нагло од историскиот рекорд од 20.000 долари за да падне под 6.000 долари минатата недела.

Денес, тоа е цена од 10.044 долари. Обнова на бојното поле и крипто пазарите, наводно, беше поттикнато од претпазливо оптимистичкиот одговор на американскиот Сенат до повикот за строги регулативи.

“И покрај промените во цените на криптите, продолжуваме да гледаме зголемен интерес за креирање на инвестициски фондови во оваа област”, рече Лек Соколин, Глобален стратешки менаџер.

 

 

Ознаки: 

Comments are closed.