Транспортерите на „Фени Индустри“ гневни. Го блокираа патот Прилеп – Градско, бараат исплата на долговите

Транспортерите ангажирани од „Нова логистик“ кои вршеле превоз за потребните на „Фени Индустри “ со камиони два часа го блокираа патот Градско – Прилеп, кај мотелот „Дреново“.

Тие се гневни и велат дека ништо не било исполнето од ветувањата  дека побарувањата што ги имаат ќе им бидат исплатени. Имено,  пред изборите новата влада на чело со Кочо Анѓушев и кандидатот за градоначалник за Кавадарци  на СДСМ Бетиане Китев им ветуваа на вработените сигурен инвеститор и исплата на долговите.

 

Од швајцарската компанија GSOL, кој е  закупец на „Фени“ , и веќе  подготвува за рестартирање на фабриката, кажуваат дека им предложиле на транспортерите авансно да им плаќаат за услугите сè додека фабриката не добие сопственик.

Транспортерите револтирани бараат да им биде исплатен долгот во висина од 4 милиони евра и најавуваат дека нема да учествуваат во рестартирањето на фабриката доколку не им се исплати долгот.

„Бараме сите побарувања да ни бидат исплатени во целост. Се водат преговори за висината на сумата којашто ќе ни биде исплатена, не веруваме дека ќе ни биде исплатен целиот долг. Денешната блокада е само почеток на нашето искажување на револтот од текот на преговорите“, велат транспортерите.

 

 

Ознаки: 

Comments are closed.