„Apple“ може да заработува и 40 милијарди долари и без да продаде 1 Ајфон годишно

Продажбата на iPhone телефони носи огромна добивка за Apple, но технолошкиот гигант исто така е обезбеден во случај да не успее.
Дури и ако Apple никогаш повторно не продаде iPhone телефони и ќе почне да се потпира исклучиво на продажба на услуги, компанијата ќе заработи 30-40 милијарди долари годишно само благодарение на чувањето фотографии на iCloud.

Уреди на Apple сега користат 1,3 милијарди луѓе, а пред две години користеле милијарда. Тоа е 300 милиони нови клиенти, кои треба да ги складираат своите фотографии, видеа и апликации некаде, пишува “USA Today”.

Како резултат на тоа, значењето на уште еден важен сектор во компанијата: услужниот сектор се зголемува. Apple Music, iTunes и iCloud веќе носат повисоки приходи од продажба на хардвер.

Ознаки: 

Comments are closed.