Бил Гејтс сака да плаќа повисок данок

Бил Гејтс најбогатиот човек на светот не ја поштеди критиката за фискалните реформи на Трамп, усвоени од Конгресот на САД на крајот од декември, што им дава значително олеснување на фирмите.

Тоа не е прогресивен закон за данок, тој е регресивен”, оцени Гејтс. Тој рече дека придобивките од новиот закон ќе бидат почувствувани од супер-богатите, спротивно на тврдењата на републиканците дека оваа реформа има за цел да придонесе за работниците и средната класа.

Ознаки: 

Comments are closed.