Владата планира да ги продава Македонски железници- Левица реагира дека политиката на распродавање на секое јавно добро мора да престане

Приватизирањето на Македонски железници според Левицата е ефтин трик на владеачката гарнитура да краткорочно го наполни буџетот. Според Левицата владата мора да престане со продавање на нешто што не е нивно и што претставува јавно добро кое го користат сите граѓани на Република Македонија. Реакцијата на партијата дојде по изјавата на министерот за транспорт и врски за приватизирање на Македонски Железници.

Политиката на продажба на јавно добро мора веќе да престане велат од Левицата.

Денеска Левицата најави пресконференција на која ќе ги образложи причините зошто партијата е против продавање и приватизацијата на железниците.

Ознаки: 

Comments are closed.