Девет големи технолошки настани ќе ја одбележат 2018

Скоро секоја филијала на индустријата ги сменила дигиталните технологии во последните 10 години.
Се очекува во 2018 година уште повеќе вакви настани да влијаат врз нашиот бизнис, нашите кариери и животи.

Како што предвиде Бизнис инсајдер, ова се некои од работите што ќе се случат во 2018 година:

Крипто-валутите ќе бидат широко прифатени.
Google и Apple ќе го загрозат Амазон на пазарот на паметни звучници.
Големо враќање на виртуелната реалност на пазарот.
Самоуправувачки автомобили
Контролата на беспилотните летала ќе се олабави.
Alibaba ќе доживее меѓународна експанзија.
Генерацијата Z ќе стане главната целна група за медиумски компании и рекламни.
Безбедноста на плаќањата ќе биде од огромно значење.
Паметни апарати за дома ќе почнат да бидат помасивни за продажба.

Ознаки: 

Comments are closed.