Привременото опоравување на доларот ќе биде на краток рок?

Доларот направи мало закрепнување, откако инвеститорите почнаа да го  купуваат откако паднаа најмногу во последните 3 години , иако аналитичарите сметаат дека растот  ќе биде краткорочен.

Индексот на доларот  стагнира на 89,085 поени по пораст во утринските часови. Индексот беше над минимумот од  88,53 поени, што воедно беше најлошото ниво од декември 2014 година.

Во споредба со еврото, доларот изгуби дел од својата претходна добивка и се тргуваше на стабилно ниво од 1.2423 долари. Доларот се зголеми за 0,1 отсто на 106,49 јени во однос на јенот, но сепак е за 2,0 отсто послаб овој месец.

 

Ознаки: 

Comments are closed.