Дневен извештај од светските берзи за 21.02.2018

Пазарот на акции во САД беше намален во вторникот. Цените на нафтата и на златото ослабени за време на азиската трговија.
S & P500

Пазарот на акции во САД беше намален во вторникот. Најголем добитник беше Интел (+ 1.67%) и Мајкрософт корпорација (+ 0.78%), додека најголема загуба беше забележана од продавниците на Wal-Mart (-10.18%). Фјучерсите на овој индекс (предмет на тргување на MT4 платформата) пораснаа за 0,16%

Ger 30.

Индексот Гер 30 зајакна во вторникот. Најголема добивка беа забележани од компаниите во технолошкиот сектор, хемискиот сектор и индустријата. Најголема добивка е забележана од Deutsche Bank AG (+ 1.52%) и најголема загуба на компаниите Фолксваген (-0.60%). Индексот на нестабилноста кој го проценува чувството на инвеститор во однос на очекуваната нестабилност во идниот период, се намали за 2,98% и изнесува 19,25 поени.

Злато

Цената на златото е ослабена за време на азиската трговија. Цената на златото главно се должи на зајакнувањето на доларот, слабеејќи до најниската вредност во последните седум дена.  За време на азиското тргување, цената на златото се намали за 0,12%.

Сурова нафта

За време на азиската трговија, цената на суровата нафта ослабе. Зајакнувањето на американската валута имаше негативно влијание врз цената на овој извор на енергија.  За време на азиската трговија, цената на суровата нафта се намали за 0,84%.

EUR / USD

Еврото слабее во однос на американскиот долар за време на азиската трговија. Денес во 09:30, PMI ќе биде објавен во Германија, што може да влијае на еврото. Исто така, повеќе економски информации од САД ќе бидат објавени денес. За време на азиската трговија, еврото ослабе во однос на американскиот долар за 0,08%.

GBP / USD

Британската фунта ослабе во однос на американскиот долар за време на азиското тргување. За време на азиското тргување, британската фунта ослабе во однос на американскиот долар за 0.10%.

USD / JPY

Американскиот долар зајакна во однос на јапонскиот јен за време на азиското тргување. За време на азиското тргување, американскиот долар зајакна во однос на јапонскиот јен за 0,36%.

EUR / GBP

Еврото зајакна во однос на британската фунта за време на азиското тргување. ДЗа време на азиското тргување, еврото се зајакна во однос на британската фунта за 0.09%.

AUD / USD

Австралискиот долар ослабе во однос на американскиот долар за време на азиското тргување. Мешаните австралиски податоци беа објавени ова утро. Информациите за бројот на завршени градежни работи беа полоши отколку што се очекуваше, додека индексот на приходи беше подобар од очекуваното, што досега го ослабна аудиото.

Ознаки: 

Comments are closed.