Пајак службата не престанува да хара. Вчера кренати 91 возило во Скопје

Според информациите од МВР, 15 возачи  се казнети затоа што управувале возила со брзина поголема од дозволената, а 18 возачи се исклучени од сообраќајот бидејќи 12 од нив управувале возила без да се стекнат со право за управување моторно возило, двајца возeле под дејство на алкохол и четворица биле возачи – почетници.

Шест возачи вчера се санкционирани бидејќи поминале крстосница на црвено светло, двајца неправилно се престроиле, еден возач не дал првенство на минување на пешаци и двајца возачи не поседувале пропишана зимска опрема во возилата.

Од кога седна на градоначалничкото столче Петре Шилегов не престанува да го полни буџетот од џебот на граѓаните. Ова не е прв пат да пајакот крева огромен број на возила низ Скопје. Исто така и во Аеродром каде е градоначалник Златко Марин кој е од редовите на СДСМ редовно ја пушта пајак службата.

Ознаки: 

Comments are closed.