“Eliot Menadžment” вели дека криптовалутите се најгенијалната измама во историјата

“Елиот менаџмент” хеџ фонд во вредност од 34 милијарди долари, што е основана од милијардерот Пол Сингер, дека криптоалутите ќе бидат означени “како најпознатиот измама во историјата”.

Ова не е првпат “Елиот Менаџмент” да ги критикува криптовалутите . Оваа компанија изрази загриженост во писмото до потрошувачите во 2013 година. Сепак, разликата е во тоа што од тогаш вредноста на дигиталните валути значително се зголеми.

 

Ознаки: 

Comments are closed.