Вработените на „Еурокомпозит “ го блокираа патот Прилеп- Градско денеска

Вработените на прилепската фабрика „Еуро композит “ го блокираа патот Прилеп Градско денеска. Тие инсистираат да нивните барања  бидат исполнети. Исто така тие велат дека чекаат шест месеци како што е договорено со владата да се најде стратешки инвеститор и конечно да се реши состојбата со фабриката.

Роберт Богдановски претседател на синдикалната организација изјави дека ќе ги радикализираат протестите и оти следната недела ќе протестираат пред владата. Тие исто така бараат и средба со премиерот Зоран Заев.

Ознаки: 

Comments are closed.