Канадската берза покренува регулирана платформа за финансирање на токени

Канадскиот пазар на хартии од вредност (РП)  објави на 13 февруари дека наскоро ќе го лансира платформа врз основа itirijum (ETH) blokčeina кој им овозможува на компаниите зголемување на капиталот со хартии од вредност преку користење на токен.

Според најавите РП, компании кои ја користат платформата врз основа на блокчејн можат да издаваат  “Security Token Offerings“ (STO) за инвеститорите како средство за подигање на капитал. Оние кои емитуваат токени низ платформата  ќе бидат “предмет на регулатива од страна на тековната Комисија за хартии од вредност”.

Во соопштението се вели дека на платформата ќе биде од корист и за “кредибилни, фирми” и за “почетници”, кој за прв пат бараат пристап до пазарите на капитал.

Кодак планира да започне регулиран ICO  и да му ја понуди на американските инвеститори како токенирани хартии од вредност кои се во согласност со американскиот закон.

Ознаки: 

Comments are closed.